Sun, 19 Sep 2021 15:15:07 +0000
feláldozhatók-2-teljes-film-magyarul
  1. Népzenetár - A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában
  2. A becsali csárdában ecet ég a lámpában - Magyar nóták
  3. Magyar nóták : A becsali csárdában ecet ég a lámpában dalszöveg - Zeneszöveg.hu
  4. A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában | Dalszövegtár
  5. Digitális balladatár - Vásárhelyi csárdába
  1. A Csárdába Ecet ég A Lámpába
  2. Darling in the franxx 15 rész
  3. Magyar nóták : A becsali csárdában ecet ég a lámpában dalszöveg - Zeneszöveg.hu
  4. 100 folk celsius boldog születésnapot tv
  5. Windows 10 frissítési segéd letöltés
  6. Xiaomi redmi note 8 teszt

/ Médiatár / Dalszövegek / A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában. A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában. Jaj, de homályosan ég, annál mulat a vendég A legények berúgtak, hazamenni nem tudnak. Jaj, de homályosan ég, három betyár a vendég A Becsali Csárdában ecet ég a lámpában. Előadó: Bakator, Jeremiás Lajos Műfaj: ének, mars, lassú és friss csárdás Megye: Pest-Pilis-Solt-Kiskun Tájegység: Galga mente (Felföld) Turától Acsáig, Zsámboktól Versegig a lankás, domboktól ölelt Galga vidékének még napjainkban is igen sokszínű népi kultúráját őrzi itt a paraszti lakosság. A Galga vidékének etnikai-vallási tarkasága a 18. században, a Rákóczi fejedelem vezette szabadságharc után alakult ki. A parasztság körében jóval később jelentek meg az egyes korok divatirányzatai, így ennek köszönhetően archaikusabb viselete is tovább fennmaradhatott. A viselet színei az értő szemek előtt valóságos nyitott könyvvé tették a Galga vidékét: társadalmi állapotról, emberi sorsfordulókról, jóról vagy rosszról egyaránt hírt adtak.

A becsali csárdában ecet ég a lámpában. /:Jaj, de homályosan ég, három betyár a vendég. A becsali csárdában ecet ég a lámpában. :/ További verziók:A becsali csárdában ecet ég a lámpában. //:A lámpában ecet ég soför gyerek a vendég (a vendég) Soför gyerek bort ivott, s hazamenni nem tudott A becsali híd alatt leány a legény alatt //:Jaj de keservesen nyög nyomja a valagát egy rög (az annyát) Szól a legény csendesen (hát) helyezkedj el rendesen

Népzenetár - A Becsali Csárdában, ecet ég a lámpában

Ha leszakad mi lesz véle? Sárga lábú cinege, cinege, Hess le róla cineg 70662 Magyar nóták: Megkötöm lovamat Megkötöm lovamat, szomorú fűzfához, (piros almafához) Megkötöm szívemet, gyönge violához, (violámhoz) Lovamat eloldom mikor a Hold felkel, De tőled violám csak a halál old el. Szöv 63855 Magyar nóták: Jaj, de szép kék szeme van magának Jaj, de szép kék szeme van magának, Nincs ilyen a világon senki másnak. A szívem úgy dobog, mikor látom, Meghalok egy csókjáért, gyöngyvirágom! Nappal is álmodom mosolyával, Éjsza 61296 Magyar nóták: Darumadár fenn az égen Darumadár fenn az égen, hazafelé szálldogál. Vándorbottal a kezében cigánylegény meg-megáll. Repülj madár, ha lehet, vidd el ezt a levelet, Mondd meg az én galambomnak, Ne sirasson, f 59564 Magyar nóták: Lakodalom van a mi utcánkban Lakodalom van a mi utcánkban, férjhez megy a falu legszebb lánya, hivatalos vagyok oda én is, nem mennék el, ha százszor üzennék is. Vége van már a lakodalomnak, nagy bánata van a me 58745 Magyar nóták: Nem tudom az életemet Nem tudom, az életemet hol rontottam én el, Gyógyítgatom a szívemet a cigány zenével.

  1. Aki sokat markel keveset fog jelentése
  2. Balaton körbe hány km autóval remix
  3. Jelek ha tetszel egy fiúnak 5
  4. Praktikus előszoba kis előszoba ötletek
  5. Otthoni elektromos autó töltő ar.drone