Sun, 19 Sep 2021 15:01:43 +0000
windows-10-telepítése-usb-ről

Magyarországon csak ajánlott a megfelelő gumiabroncs használata a téli hónapokban, Ausztriában ennél sokkal komolyabb törvény vonatkozik az autó tulajdonosokra. Az Ausztriába lészülőknek vagy ingázóknak fontos lehet tudni. Ausztriában a téligumi használat nem az időjárástól függ, hanem dátumtól. Tehát november elsejétől egészen április 15-ig kötelező, hogy gépjárművünkön téli gumiabroncs legyen. Az osztrák "téli közlekedés törvénye" minden évben, időjárási viszonyoktól függetlenül november elsején lép életbe. Ha valaki nem rendelkezik felszerelt téli gumiabronccsal, akkor már a határon problémákba ütközhet, hiszen az osztrák rendőrök egy esetleges határellenőrzésnél megtagadhatják az országba való belépést. Emellett komoly bírságokra is számíthat az, aki nem a megfelelő gumit használja autóján. Amennyiben egy ellenőrzés során derül ki a téli gumi hiánya, akkor 35 euróig rúghat a bírság összege, viszont, ha balesetet okoz a jármű és nem az útviszonyoknak megfelelő abronccsal rendelkezik akkor a bírság összege akár 5000 euró is lehet.

Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 12

A téli időszakban a balesetek száma általában drasztikus mértékben megemelkedik, ami nem véletlen, hiszen az évszakváltások általában olyan gyakoriak, hogy az emberek nem tudnak hozzászokni, illetve alkalmazkodni hozzájuk. Miért van szükség a téli gumira? Emiatt a téli időszakban még nyári gumival nem tudják megszokni a hosszabb féktávokat, a megcsúszás veszélyét és így tovább. A téli gumira azonban nem csak azért van szükség idejekorán, hogy biztonságosabban közlekedhessünk, hanem azért is, hogy megkíméljük magunkat a magas összegű bírságoktól. Különösen külföldön ugyanis nagyon szigorúan veszik a téli gumi hiányát, éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy legalább a környező, vagy az európai országokban milyen jogszabályok kötődnek ehhez. Az ausztriai rendőrök nagyon szigorúak Kevesen tudják például, hogy Ausztriában november 1-jétől egészen április 15-ig semmilyen gépjármű sem közlekedhet téli gumi nélkül, és mindez nem csak a személygépkocsik, hanem a 3, 5 tonna alatti teherautók esetében is előírás.

  • Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 4
  • Ausztria téli gumi szezon kezdete 2009 relatif
  • Z tech elektromos kerékpár akkumulátor 7
  • Sony xperia xz3 infinity ár 4
  • Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 teljes film
  • Angol sorszámok 1 100 ig e
  • Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 2020
  • Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 film
  • Városmajori szív és érsebészeti klinika atlas géographique
  • Timi Yuro - What's A Matter Baby? - dalszöveg magyar fordítása - Magyar-Dalszoveg.hu
  • Eötvös józsef főiskola pedagógiai fakultás

Ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 5

Tegnaptól lépett életbe a téli gumi kötelező használatáról szóló szabály Ausztriában, természetesen csak télies útviszonyok esetén. 2008. január elsején vezették be a téli időszakban kötelező gumihasználatot Ausztriában. Azóta november 1. és április 15. között télies útviszonyok (hó, havas eső vagy jegesedés) között mind a négy keréken kötelező a téli gumi használata a személyautók és 3, 5 tonna alatti gépjárművek részére. Bár az M+S jelzés (Mud + Snow = sár és hó) nem minden esetben jelenti, hogy az abroncs valójában téli gumi, a törvény szerint a hatóság ezt a jelzést figyeli az ellenőrzésnél. Ezen felül a fontos a mintázat mélysége, amely a törvény szerint Ausztriában minimum 4 mm. A téli gumi kiváltható hólánccal is, ha azt az egyik tengelyre felszereljük. Hólánc azonban csak teljesen hóval borított útszakaszokon használható. Országúti ellenőrzésnél a nem megfelelő abroncs használatát 50 eurós bírsággal büntetik. Baleset esetén a bírság elméletileg akár az 5000 eurót is elérheti, nem beszélve a jogi következményekről és a biztosítók sem szoktak fizetni ilyen esetekben.

ausztria téli gumi szezon kezdete 2019 tv

Fontos kiegészítő a hólánc megléte is, amely bizony nem árt ha ott van a csomagtartóban, hiszen bármelyik útszakaszon elrendelhetik annak kötelező használatát és amennyiben az ott van, akkor nem érheti meglepetés az autóst.