Mon, 20 Sep 2021 02:10:43 +0000
feláldozhatók-2-teljes-film-magyarul
  1. Újra kell gondolni a szőlővédelmet (x) - Agroinform.hu
  2. Basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2009 relatif
  3. Újra kell gondolni a szőlővédelmet - BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
  4. Basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2019 - Google-keresés
  5. BASF szőlővédelmi riasztás - Indul a szőlővédelmi szezon! - Agrofórum Online

Szőlő növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Szilva növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Őszibarack növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Kajszibarack növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Alma növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Meggy és cseresznye növényvédelme Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást! Kapcsolódó dokumentumok

Újra kell gondolni a szőlővédelmet (x) - Agroinform.hu

  • A szőlő- és gyümölcskultúrák védelme
  • BASF szőlővédelmi riasztás - Indul a szőlővédelmi szezon! - Agrofórum Online
  • A magyar gazdák optimistán tekintenek a jövőbe
  • Az összes országos egyéni választókerület (oevk) adatai (106) és a képviselő-jelöltek | TEIS Média
  • Basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2015 cpanel
  • Növényvédelmi előrejelzés Archives - Agrofórum Online
  • Az emoji film magyarul videa
  • DELAN® 700 WG - BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország
basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2013 relatif

Basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2009 relatif

Az országban több helyen alakultak ki zivatargócok, sokfelé viharos széllel, jégesővel. A károk nem kímélték a szántóföldi és a kertészeti kultúrákat. A lehullott eső igen változóan, néhány milliméter és két havi mennyiség között alakult. Az ország talajainak többsége továbbra is szomjazik. A kalászos gabonák, a borsó és az őszi káposztarepce aratása nagy erőkkel zajlik, az árpáé már gyakorlatilag befejeződött. A szalma lehordása után ütemesen haladnak a tarlóhántások. Itt az ideje hamarosan a nehezen írtható gyomokkal fertőzött területek vegyszeres kezelésének.

Elsősorban lehetőséget kíván adni a BASF a szakmai eszmecserére az ország minden borvidékéről érkező szőlőtermesztő számára, hangsúlyozta bevezetőjében Christoph Hofmann, a cég Agrodivíziójának vezetője. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, egyedüliként fejlesztettünk új azol hatóanyagot, amivel az Európai Unió szigorú követelményeit is teljesíteni tudtuk. A közelmúltban vezettük be a Sercadis® és a Delan® Pro gombaölő szert, valamint a Dagonis®-t, amit a lombfalmagasság arányában kell kijuttatni. Az idén a Delan® Pro volt a második legnagyobb értékben forgalmazott gombaölő szer szőlőben Magyarországon. A termesztők hamar rájöttek, hogy mennyire hatékony a peronoszpóra ellen, és az öt hatáshelye miatt a rezisztenciaveszély is kicsi. A legújabb növényvédelmi megoldások hazai bevezetése 2022-23-ban várható – mondta Christoph Hofmann: ezek az esca leküzdésére kifejlesztett speciális gombaölőszer- és sebkezelőeszköz-páros, a Tessior®. A Delan® SC egy új megoldás lesz az átalakulás előtt álló ditiokarbamátok piacán peronoszpóra ellen, és a már említett új azol, a Revysol® bővíti majd a lisztharmat ellen bevethető készítmények palettáját.

Újra kell gondolni a szőlővédelmet - BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország

Elsődleges fertőzési forrásként az augusztus-szeptemberben kialakuló ivaros termőtestek szolgálnak, amelyek meleg, száraz őszelőn fejlődnek ki nagy számban. Megmaradt a micéliumos áttelelés is, és az idén bebizonyosodott, hogy mínusz 15, 5 C-ot is kibír a lisztharmat micéliuma. A zászlós hajtásról nagyságrendekkel több konídium szabadul fel, mint az első aszkospórás fertőzések után, mégis nagyon jól hatottak ellene a kontakt szerek, a kén és a tebukonazol. Amikor azonban ivaros fertőzésnél használjuk ezeket, maximum közepes eredményt adnak, a felszívódó gombaölő szerekhez kell nyúlnunk. Mivel hazánkban az ivaros fertőzési forma dominál, ezért elkerülhetetlen a nagy hatékonyságú felszívódó hatóanyagok alkalmazása. A védekezést nehezíti, hogy nagy a rezisztenciakockázat az új lisztharmat elleni hatóanyagcsoportoknál (strobilurinok, benzofenonok, karboxamidok, fenilacetamidok), tehát jól kell ismerni a hatásmódokat, hogy váltogatni tudjuk a készítményeket. A rendszeresen használt hatóanyagokkal mi magunk befolyásoljuk a kórokozó genetikáját.

Basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2019 - Google-keresés

· A termékek megfontolt használatában segít a BASF 54 állomásból álló növényvédelmi előrejelző hálózata, a Defenso is. 2019. nov. 20. · Bár még mindig a lisztharmat a szőlő leggyakoribb károsítója... A növényvédelmi előrejelzés alapjait az 1960-as évek végén rakták le,... Növényvédelmi előrejelzés 2021. 07. 08. Kőszegi Bor - 2021-07-14... Itt az ideje, hogy szőlőnket megvédjük a peronoszpóra fertőzéstől!

basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2010 relatif

BASF szőlővédelmi riasztás - Indul a szőlővédelmi szezon! - Agrofórum Online

2019. évi fejlesztési elképzelései Előadó: Lakatos András fejlesztőmérnök, Agroterm Kft. • 13:20 – 13:40 A Corteva Agriscience™ növényvédelmi ajánlata szőlő és gyümölcs kultúrákban Előadó: Rácz Attila, Corteva Agriscience™ • 13:40 – 14:20 A kajszi növényvédelmi technológiája a változások tükrében Előadó: dr. Pénzes Béla egytemi tanár, Szent István Egyetem • 14:20 – 14:40 Sivanto Prime: a XXI. század rovarölő szere Előadó: Lovász Csaba marketing menedzser, Bayer CropScience • 14:40 – 15:20 Az ázsiai márványospoloska elleni védekezés jelenlegi lehetőségei és a fejlesztések iránya Előadó: dr. Vétek Gábor egyetemi docen, Szent István Egyetem Jelentekzési határidő: 2019. március 18. (hétfő) További információ és regisztráció itt. Kérdés esetén forduljon Hunyadi Istvánhoz. Tel. : +36 70 363 3775, e-mail:

basf szőlő növényvédelmi előrejelzés 2009 relatif