Mon, 20 Sep 2021 02:12:38 +0000
krokodil-dundee-3-teljes-film-magyarul

Mindenesetre ha vállalat nem is, más gyártók hamar kiszúrták az eszközben rejlő potenciált: azt az idei MWC-n mi is láthattuk, több cég (például a Huawei) is a legnagyobb Z5 modellt használta cardboardos VR demóihoz, a készüléket a kartonpapír alatt gondosan elrejtve. Kinek lehet szüksége tehát ilyen panelre? Egyértelműen azoknak, akik kőkemény médiafogyasztásra használják okostelefonjukat - nem elhanyagolható részben valamilyen Cardboard headset-variáns keretei között, és nincs elég türelmük, hogy kivárják míg a gyerekcipőben járó terület kiforrottabbá válik, valamint kiszélesedik valamelyest a jelenleg kifejezetten gyér tartalomkínálat. Emellett az sem árt, ha ezért hajlandók kicsengetni a készülék még mindig 180 ezer forint környékén mozgó árát.

Logout TV: Sony Xperia Z5 Premium teszt - LOGOUT.hu Telefónia cikk

Google Cardboard: nagyítók mögött a mobil. (forrás: Mobiwatch) Ez egyébként a Z5 Premiumnál több helyen előfordul: mint a készülékrajt után röviddel kiderült, az Android felületeit a rendszer nem a panel natív 4K felbontásán rendereli, hanem pontosan negyedakkora, FullHD méretben. A panel azért nem marad teljesen kihasználatlanul, egyes appok, mint a galéria vagy a 4K-s videók lejátszása a natív felbontást használják. Ebből egyébként semmi nem vezető észre, ha nem nagyítóval vizsgáljuk a felületeket, ellenben az akkus üzemidőt kíméli, hiszen a GPU-t iszonyatosan meg tudja terhelni a kijelző meghajtása. A 4K panel bevezetése a Z5 Premiumban egyébként kifejezetten érdekes lépés volt a Sony részéről, hiszen a vállalat - legalábbis jelenlegi állás szerint - nem dédelget olyan jellegű VR ambíciókat mint például a Samsung, amely már tavaly piacra dobta csúcstelefonjaival használható GearVR sisakját, a japán cég ehelyett a PlayStationhöz készülő szemüvegére koncentrál. Ennek fényében kifejezetten fura, hogy épp a Sony gondozásában látott napvilágot a mobil-VR-re jelenleg minden kétséget kizáróan legalkalmasabb okostelefon.

Az első okostelefon 4K panellel Az Xperia Z5 Premiumban a kereskedelmi forgalomban kapható androidos telefonokon eddig használt legnagyobb felbontású panel kapott helyet. Ez az első 4K felbontású kijelzővel felszerelt telefon, a panel egész pontosan 2160x3840 pixelt vonultat fel. A korábban leginkább tévék vagy monitorok paraméterei között felbukkanó érték a Z5 Premium 5, 5 hüvelykjén egészen elképesztő, 806 PPI-s pixelsűrűséget produkál. Hogy ez pontosan milyen előnyökkel jár a mindennapi használat, böngészés, emailezés, videózás vagy játék során egy hasonló méretű Quad HD vagy akár Full HD panelhez képest? Semmilyennel. A csúcstelefonokban manapság népszerű Quad HD panelek ugyanekkora képátló mellett 534 PPI, az idén (különösen a Sony új Xperia X sorozatában) reneszánszukat élő Full HD felbontású kijelzők pedig 401 PPI pixelsűrűséget hoznak - mindkét érték elég magas ahhoz, hogy egy átlagos látással rendelkező ember szabad szemmel ne tudjon különbséget tenni közöttük. Újságíró-gyakornokokat keres a HWSW!

  • H2o egy vízcsepp elég 1 videók
  • Az igazság nyomában 2012 videa
  • 285 éve halt meg II. Rákóczi Ferenc
  • Ügyvédi iroda — Purda, Lengyelország, cím, vélemények és nyitvatartási
  • Sony Xperia Z5 Premium (4K kijelző) bemutató videó - YouTube
  • Lego harry potter abszol út
  • Forza horizon 3 magyar nyelv mod

Túrázóknak hasznos lehet viszont az UltraStamina mód, amely töltésenként kb. 12 nap készenléti időt biztosít, ha minden okos funkciót hajlandók vagyunk beáldozni. Visszás kicsit, hogy a Snapdragon 810 hiába támogatja a gyorstöltés funkciót, ha a csomagban lévő adapter viszont klasszikus, 1, 5 amperes töltőfej – amivel több mint két óra feltölteni a telefont.

Miután a telefon képét így a szó szoros értelmében nagyítón keresztül nézzük, az alacsonyabb sűrűségű kijelzők azonnal viccesen pixelessé, "szúnyoghálóssá" válnak. Bár a hasonló szemüvegek, headsetek még ezzel együtt kis kifejezetten látványos élményt nyújtanak, hosszútávon nem túl immerzív az pixelfüggönyön át nézett tartalom. A 4K esetében ugyanakkor már más a helyzet: igaz még az irdatlan nagy felbontás sem gyomlálja ki teljesen a pixeleket a felhasználók látóteréből, azok már korántsem rajzolódnak ki olyan egyértelműen, mint akár a Quad HD kijelzős modellek esetében. Kihagyott ziccer? Erről az Z5 Premiumot egy Cardboard keretbe csúsztatva magunk is meggyőződhettünk: a rögtönzött VR-szemüveg meglepően szép képet produkált - igaz, a méretes telefon két vége valamelyest kilógott a kisebb eszközökhöz tervezett papírkeretből. A hatás ezzel együtt impresszív, a különböző Google Cardboard demókban körbenézve sokkal-sokkal szebb a kép, mint az eddigi próbálkozások. Ugyan az app által a renderelésre használt felbontás nem 4K, így némi fűrészfogazás észrevehető, a kijelző pixelsűrűsége hatalmas előrelépést hozott.

Elegáns megoldás, persze hátrány, hogy törhet; előny viszont, hogy az ujjlenyomatok sokkal kevésbé látszódnak meg rajta. A funkcionalitást ez a módosítás nem érinti, hiszen az akku a korábbi Xperia "zékben" sem volt cserélhető. Az oldalsó fémcsíkot a sarkoknál két-két bevágás töri meg, mivel a sarkok műanyagból készültek – ez szükséges kompromisszum volt ahhoz, hogy az antennák kilássanak a borítás alól. Apróság, de jól jelzi, hogy a Sonynál mennyire odafigyeltek a részletekre, hogy az Xperia felirat nemcsak a hátlapon jelenik meg, hanem a készülék bal oldalába is bemarták. A Sony a telefonok előlapján már régóta nem használ semmilyen gombot, így a kezelőszervek mindegyike valamelyik oldalra került. Az első rész ennek ellenére sem teljesen átlagos. A kijelző felett a visszajelző LED, az előlapi kamera, a beszédhangszóró és a szenzorok sorakoznak egymás után, ez eddig tiszta, viszont a beszédhangszóró egyben a kihangosításért is felel, és van egy párja "lent" is. Ami az oldalsó részt illeti, néhány dolgot érdemes kiemelni.

Hirdetés Az Xperia Z széria, amely egy teljesen új irányzatot jelentett a Sony részéről, még a 2013-as CES-en mutatkozott be. Azóta eltelt röpke három év és a hála (vagy inkább nem hála) a Sony szapora modellfrissítésének, már itt is a 2015-ben megrendezett IFA-n bemutatott Z5 család legerősebb és legkülönlegesebb tagja, a Z5 Premium. Ahogy a neve is sugallja, ez egy prémium kiadás, amelybe a Sony minden fejlesztését belepakolta. Bár igaz, a másik két készülékhez erősen hasonló specifikációkat kapott, mint például a Snapdragon 810-es processzor vagy az új 23 megapixeles Exmor RS kamera, de egy dologban nagyon különbözik a Z5 családtól, illetve a többi készüléktől is. Ez pedig a kijelző, mivel a készülék egy 4K-s megjelenítőt kapott, amelyet eddig inkább TV-kben láttunk, de most sikerült a Sonynak belesűríteni az 5. 5" keretbe, amely borzasztóan nagy PPI számhoz vezetett. Ha kíváncsiak vagytok a Z5 család legerősebb tagjára, akkor az alant látható videóra kattintsatok. A tesztvideóban kitérünk magára a kijelzőre, illetve a telefon összes jó és rossz tulajdonságára.